יום שני, 30 בדצמבר 2019

פאייה

הבית הבינלאומי שלנו השלים את הצוות לקראת השנה החדשה. 

מיילדת, אחות ורוקחת מישראל (אני). הותיקה בצוות. שבועיים שלמים. הספקתי להרגיז את השוטרים במחנה, כי צילמתי בלי רשות, אבל הם מתחנפים יפה כשהם באים למרפאה, שאתן להם משהו לכאב גרון או שיניים. 

אח פורטוגזי בן 70. נרגן וזועף. חי בחווה ומגדל ירקות. אוהב לתקן את האנגלית הגרועה של הספרדים, ומספק לנו חדשות מכל העולם, כולל עדכון על תוצאות הפריימריז בליכוד.

אחות איטלקיה. גרה בפורטוגל. בת 70. מגדלת סוסים ונוסעת המון בעולם. היא ארגנה לעצמה כוך קטן משמיכות בחלק התחתון של המיטת קומותיים. קמה כל יום בשש, ומתמוטטת כבר בתשע וחצי בערב, אחרי שוקו חם ופרוסה עם ריבה.

רופא ספרדי. שנה ראשונה התמחות בטיפול נמרץ. מטפס הרים שהתרגש מאד כשהראתי לו קטעים מתחרות הנינג'ה. 

עוד רופא ספרדי. בן 60. מומחה בטראומה. לא יודע מילה באנגלית. רק ספרדית וצרפתית. הגיע רק הבוקר אחרי שישן בשדה תעופה באתונה כל הלילה, אז עכשיו משלים קצת שעות שינה. 

רופא שיניים ספרדי. מחפש חבר לחיים, ומכין פאייה מושלמת.

אז מה זה פאייה? לטובת בנות מוצ"ש לילה, שמחפשות כל הזמן מתכונים לשבת, הנה המתכון. 

מטגנים שום עם המון שמן זית. מוסיפים כל מיני פירות ים. לשומרי הכשרות אפשר עם עוף או בקר. מסננים את הכל ולאותו שמן מוסיפים רצועות בצל, פלפל וקופסת עגבניות חתוכות, מלח, סוכר ומבשלים חצי שעה. אם יש זעפרן, זה מושלם. מוסיפים את פירות הים ומפזרים מעל אורז שמכסה את הכל. עד כאן אפשר להכין מראש. 

לפני האוכל מרתיחים מים ומוסיפים מצקת אחרי מצקת, לאט לאט כמו ריזוטו, עד שהאורז מבושל. בערך 20 דקות. 

בתאבון. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה